Kadang-kadang mimpi | Kadang-kadang realiti

Tuesday, January 10, 2017

Kenduri 17 Disember 2016

Kenduri kali ini adalah kenduri khawin our second cousin, Ninim.

Walaupun second cousin, our family and sbiling sangat close. Diorang duduk kampung lama and sekolah pun sama. Umur lah lebih kurang je dekat-dekat dengan adik beradik aku yang lain. So memang boleh ngam. Ninim ini baya Dayah,



Study week pun kalut nak balik si Naim tu. Tapi at least meriah skit lah nak pergi kenduri kan. Heheh. Selain kenduri Ninim, ada kenduri sepupu bapak di Sg Petani. Bapak pergi dengan abang, kitaorang malas nak pergi jauh-jauh, so cari alasan pergi kenduri Ninim ja. Konon nak pergi awal, tapi kul 12.30 jugak la baru keluar rumah


Ya baju kurung baru lagi. Kain ini beli dekat Kak Liza. Rasanya dekat setahun kot baru jadi baju. Hahah

Kalau posing sekali ja memang bukan dia la. Hahaha


Bersama Kakak dan Adik pengantin. Mula-mula malu nak naik gambar dekat atas, duduk atas tangga je ambik gambar.


Dah berani skit. Hehe




Pengantin, Ninim dan Ali




Ha ambik, berkeping-keping gambo atas pelamin. Time nie dah petang-petang. Orang pun dah tak ramai. Tu yang ok je posing-posing. Dapat pulak geng dengan Nana. Minah tu lagi laaaa.

Lepak dekat kenduri tu sampai petang tunggu bapak and abang. Puas la ulang 2-3 kali makan. Heheh. Maklumlah kenduri sedara kan, rileks je p ambik apa yang nak dimakan.

Tahniah Ninim dan Ali. Semoga bahagia till jannah dan dirahmati oleh Allah S.W.T. Amin.







Angel

posted by angel_baik @ Tuesday, January 10, 2017 11:44 am

Thursday, January 05, 2017

Kenduri 10 Disember 2016

Kenduri Rumah Mak Lang Jan.

Ini adalah kenduri anaknya yang terakhir. Lepas ini, insyaallah kalau ada rezeki, kenduri cucu la pulak. Hehehe

Mujurlah setiap minggu satu je kenduri. So tak der lah nak rush sangat and boleh rileks-rileks makan dengan tenang.



As usual, ootd la dulu. Baju ini cadanganya masa beli hari tu nak dijadikan baju raya. Tapi tak berkesempatan nak pakai. Marilah kita pakai ke kenduri :)


#beranganalaalapose



Mulut tak diam nak bagi instruction suh ambik gambo. Heheh




Bestnya kalau naik kereta dapat dok belakang. Hehehe. Kali ni abang yang drive, so marilah kita posing-posing. Hehehe






Angel

posted by angel_baik @ Thursday, January 05, 2017 10:41 am

Wednesday, January 04, 2017

Kenduri 3 Disember 2016

Kenduri rumah Pak Lang Ali.

Seperti yang sedia maklum, melayu dan kenduri berpisah tiada :) Apatah lagi kalau kenduri kawin. Asal kawin je, kenduri. Asal kenduri je kawin. Eh?!

Bila dah nak kawin, semuaaaa pakat-pakat nak tunggu bulan 12. Nak tunggu hujung tahun. Senang cuti sekolah katanya. Macam la bakal-bakal suami/isteri korang tu kerja cikgu.. kan.. kan.. Hehehe.. #jangankecamsis

Sebab tu lah bila my #azam2016loss10kg tak berjaya, jangan salahkan sis. Hahahaa. Tetap jugak tak mau salahkan diri sendiri. Hahaha

Sebelum keluar, harus OOTD dulu, walaupunnnnnn..

Mujur my photog cuti sekolah, so boleh lah nak posing-posing sambil feeling-feeling :)



Lepas g kenduri, lajak terus pergi Design Village Mall. First time pergi. Ok laa. Nothing new. Tak der la peghak sangat. Malas nak ambil gambar sebab orang ramai gila. So pergi cuci-cuci mata ja.





Lepas keluar dari situ, lepak makan laksa roundabout bukit tambun :) Nak makan dalam Design Village tu mahal. Tak leh bawak ramai-ramai. Haha. So makan laksa tepi jalan sudah.




Angel

posted by angel_baik @ Wednesday, January 04, 2017 08:01 am

Thursday, December 22, 2016

Semakin menghampiri penghujung.... tahun 2016

Yaaaaa... rajin pulak aku nak menghapdate! :)

Hujung-hujung tahun ini rasa macam tak banyak kerja la pulak. Alhamdulillah. Ada kerja pun alhamdulillah, tak dak kerja pun alhamdulillah... kan. So ada la masa skit untuk update blog. Actually kalau nak update tak der gambar macam tak best. Tunggu upload gambar dulu then baru cerita pasal weekend yang penuhhh dengan kenduri jaaaaa.

Ari ni nak cerita pasal famili abang dah pun berpindah. T___T Sedih gak la sebab dah tak boleh nak mengusik budak-budak kenit dua orang tuu. Pindah tak jauh pun. Dekat area-area situ jugak. Still boleh lagi dok mai hantaq mee goreng lagi malam tadi. Alhamdulillah rezeki :)

So far banyak barang semua dah angkat. Cuma yang besar-besar je belum. Buat sementara ini Naim and Sara duduk situ and Taufik dan conquer bilik atas. Yerlah rumah bapak yang sedia ada hanya ada dua bilik. Aku dan bapak sorang satu. Yang lain-lain tu pandai-pandailah korang. Hehe.

Sunyilah rumah lepas nie T__T Sekarang ini tengah cuti sekolah adalah Aidil dekat rumah. Kebetulan Naim and Sara pun tengah cuti. So boleh lah dok buat hingaq dekat rumah. Padahal bukan ada ada pun. Saja dok buat kalut. Hehe.

If not, rumah tu tinggaI aku dengan bapak. The boys tu tak kira la kan sebab bukan jenis yang duduk rumah.

That's life kan?

Semua orang move on dengan life masing-masing. At this moment, i really hope that my mom is there. Not that i tak redha dengan pemergiannya... i know Allah is the best planner. Without my mom at home, that feel is not the same.

I still have Bapak. Hopefully i can give the best for him.




Angel

posted by angel_baik @ Thursday, December 22, 2016 10:51 am

Don't buy Vista Security
Previous Page
Next Page


angel_baik
Female
Marshall Islands
Blog PERIBADI
Menulis tanpa mengira HATI
Sila jangan ambik hati
Sendiri punya HATI, sediri ambik peduli
LOL!



View My Stats


BEST QUOTES


MEMORIES

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:

RSS Atom
rss feed


BLOGDRIVE
TEMPLATES

Dusk


Design by Beccary