Kadang-kadang mimpi | Kadang-kadang realiti

Friday, January 27, 2017

Kursus Intensif 2017 - Tahun Tiga dahhh

Bermula dari 17 Januari yang lalu, bermulalah Kursus Intensif bagi sidang akademik 2016/2017. Tahun yang ke tiga untuk diri ini. Sebenarnya dah tahun empat, tapi disebabkan unit belum cukup, so still consider tahun tiga. Memang plan nak buat 5 tahun sebab rasa macam sesak sangat kalau kena ambil 10-12 subjek setahun T_T

Walaupun sebenarnya tengok orang lain ok jeeeeee. Siap boleh score pointer cun-cun lagiiikkk.. Hehe.

Sebenarnya tahun 2014 aku ada plan nak tangguh. Sebab tahun tu nak fokus jaga mak tengah sakit teruk. Kadang-kadang tak cukup tidur. Balik kerja pun tekejar-kejar ke hospital sebab nak tengok mak di sana. Sabtu ahad memang berkampung di hospital ja. Langsung tak leh fokus nak study apa.

Tapi, alhamdulillah, instead of tangguh, aku just kurangkan bilangan subjek sahaja. If tangguh, mungkin akan ambik masa yang lebih dari 5 tahun untuk habiskan.

Kawan-kawan seangkatan aku kebanyakan akan habis tahun nie. Geng-geng group asingment la semuanya. Stay dengan diorang dari tahun 1 sampai la sekarang. Alhamdulillah boleh ngam, walaupun masing-masing umur dah pangkat adik-adik aku je. Hihihih.

Doakan aku berjaya habiskan tahun depan ya.

Amin.




Angel

posted by angel_baik @ Friday, January 27, 2017 09:52 am

Friday, January 13, 2017

Picnic @ Junjung, Simpang Ampat

Idea asal bermula dengan;

'jom kita bakar ayam nak'

Ok

Ingatkan nak buat projek membakaq di rumah sahaja. Tapi memandangkan hari tu hari Isnin, dan ramai yang cuti, maka marilah kita pergi jauhhh sikit. Yang tak dapat nak join, bapak, lokman and taufik. Yang lain semua ada. If not, memang cukup lengkap lah. Bukan selalu (ke tak pernah?) berkumpul buat aktiviti macam nie ramai-ramai.

Kalau mak ada, sure lagi meriah and dapat makan yang lagi best-best!

Ini kejadian pada 26 Disember 2016 (Isnin)



Lepas dah buka meja bulat untuk bincang tempat yang nak pergi, sebulat suara pilih, Air Terjun @ Air Puteh Junjung!.

Idak lah jauh sangat dari rumah. Dalam 15 minit jaaaa. Boleh la dari tak da.



Keluar rumah almost tengahari. Biasalah masing-masing kalau hari cuti memang liatttt nak bangun. Pagi tu lah baru nak masak, baru nak perap ayam, baru nak p beli arang and so on. Hahaha. #kelamkabut

Sampai-sampai je, geng pompuan posing dulu and geng laki hidupkan api nak bakaq ayam.





Hat yang dua orang ini memang tak boleh buat apa dah. Pantang jumpa ayaq. Masing-masing tak keruan!





Sementara api nak dihidupkan, marilah posing lagi.



Main dish for today. Selain tu ada bawak nasi, sambal telur, masak lemak labu, mash potato. Marinate ayam by yours truly. Bahan-bahan main campak-campak jer apa yang ada di rumah. Tak sempat dah nak p beli. Ayam 4 ekor kalau tak salah.





Dah la kena marinate, pastu kena jadi tukang kipas lagi. Kipas ayam tak per, jangan kipas bos sudah #tetiba. Sebenarnya kejap je pegang kipas ni. Haha. Orang lain dah berapa round dok bakaq ayam nie. #berlakonnom1



Malas nak berendam sangat sebab ayaq tak berapa mencabar #cewwahhhh. So kita ala-ala posing je sekadar dipinggiran



Alya macam biasa masih takut-takut nak berendam. Jenuh la semua orang dok pujuk-pujuk. Dah lama-lama skit baru lah berani. Tu pun kena dok pegang tangan. Kalau dok gempaq, langsung tak bergerak. Dok tang tu jalah..



#hasilbasahan

Nasib la dekat ja, so tak payah nak dok tukaq-tukaq baju sangat.





Its a wrap! Jom balik. Best sangat. Nanti plan pergi tempat lain pulak. Tiada dalam gambar, abang long and abang. Orang dok ajak ambik gambaq tak mau. If not memang dah complete set.



#marilah pulang ya anak-anak :)

Thank you semuaaaaa. Semoga famili bonding terus kekal till jannah.





Angel

posted by angel_baik @ Friday, January 13, 2017 10:35 am

Thursday, January 12, 2017

Selamat Tahun Baru-ed 2017!

Selepas hari ke-12 kan, baru nak update. Nothing new. Haha. So untuk tahun 2017 ini tiada apa sangat la yang diharapkan. In general, semoga hidup terus dapat berbakti dan diberikan kesempatan untuk terus meningkatkan amal ibadah dan terus memperbaiki diri.

Untuk khususnya;

1. Harap dapat kawin tahun nie
2. Harap dapat terus kuruskan badan sehingga mencapai BMI yang normal. (53kg)
3. Harap dapat tukar tempat kerja.
4. Harap dapat lebih spend masa bercuti/jalan/aktiviti luar
5. Harap dapat lebih skor PNGK dalam study.

Tu jerlah kot rasanya.


Wake Up Laila! Its 2017 already

Pic taken on 26 Disember before pergi picnic with famili. Story will update later :)




Angel

posted by angel_baik @ Thursday, January 12, 2017 07:32 am

Wednesday, January 11, 2017

Journey of #azam2016loss10kg - 11

Aku ni kalau berjogging memang tak pernah konsisten T______T. Kalau time rajin, hari-hari sanggup turun. Walaupun tengah banyak kerja ka apa, Sanggup balik awal, pergi tukar baju semua.

Tapi kalau mai time malas, time tak dak kerja pun sanggup cari alasan supaya tak payah p jogging. Hehehe. Kadang-kadang kalau mood tengah rajin, tetiba cuaca pulak tak berapa mengizinkan, maka dah slow down skit. Lama-lama langsung tak jogging T__T

Susah betul nak istighomah ya. Zumba lak memang dah lama tak buat. Konon nak download sendiri video buat dekat rumah pun tak jadi apa lagi. Masih laaa dok membela badan.





Ni gambar antara minggu-minggu terakhir 2016 ari tu. Aku turun jugak la jogging sebab baju dah lama terperuk dalam beg. Marilah kita berjogging.

Ini mungkin entry yang terakhir berkenaan #azam2016loss10kg. Keputusan azam 2016 aku adalah: GAGAL!

Dare to fail kekdahnya. Hahahaha. Berat aku sekarang adalah 64kg! So total yang aku berjaya kurangkan sepanjang tahun 2016, diulangi, SEPANJANG TAHUN 2016 ya, bukan sebulan, tapi 12 bulan adalah 4kg SAHAJA.

Haiyok... nangis Kevin Zahri bila dengar nie.

Malas nak ulas faktor-faktor kegagalan. Yang penting nak keep fokus supaya berat tak naik.

Walaupun dari segi angka tak banyak yang turun, tapi alhamdulillah baju banyak yang dah longgar. Seluar pun banyak yang dah kena pakai belt. So tak perlulah nak spend duit beli lain. Hehe. #byebyedesignvillage



bye bye 2016 :)





Angel

posted by angel_baik @ Wednesday, January 11, 2017 10:43 am

Don't buy Vista Security
Next Page


angel_baik
Female
Marshall Islands
Blog PERIBADI
Menulis tanpa mengira HATI
Sila jangan ambik hati
Sendiri punya HATI, sediri ambik peduli
LOL!



View My Stats


BEST QUOTES


MEMORIES

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:

RSS Atom
rss feed


BLOGDRIVE
TEMPLATES

Dusk


Design by Beccary